Berit Almér

Foto, konsthantverk 

Under de senaste årtiondena har jag ägnat mig åt fotografi. Jag har experimenterat med olika motiv och material. Ett särskilt intresse har varit att ta fram nya former för presentation av fotografi, möjligheter som den digitala tekniken erbjuder idag.
Mitt specialområde är blommor, dekorativa bilder i stora format på foto- och akvarellpapper, plexiglas och aluminiumplåt. Bilderna ska kunna visas utomhus i trädgårdsmiljö eller – varför inte – som en transparent bild i ett badrumsfönster. Möjligheterna är stora.
Jag har också sysslat med fotografier i litet format monterade i olika typer av dubbelsidiga ramar och även som plexikuber. Speciella bildserier är t.ex. mat, djur, bilmärken och fordonsdetaljer. Miniatyrbilderna är tänkta att exempelvis placeras i kök, garage, hobbyrum eller andra utrymmen.
Under senare år har jag utvidgat min produktion till mobiler, kristallkulor monterade i kopparspiraler. De är avsedda att i första hand hängas utomhus men även i fönster eller fritt placerade på t.ex. verandor och balkonger. De stora kristallkulorna speglar världen upp och ned och när mobilen sätts i rörelse uppstår förvånande effekter.
Kontaktuppgifter: berit@giraffa.nu
GIRAFFA 
 
 
 
 
Post
Instagram