Teri Niemi 

Jag har arbetat med reklam och försäljning hela mitt liv. Bilder, ord och kreativitet har varit en stor del av mitt yrkesliv. Tidigt har både kamera och pennor varit stadiga vänner i väskan.
Jag har gått Konstskolan i Stockholm och Beckmans Reklamlinje för att därefter arbeta på olika reklambyråer. Under några år hade jag även äran att arbeta som stylist för Vingresor med hotellbilder världen över.
På min fritid har jag alltid fotograferat. Gärna i naturen, olika årstider och under många resor. Jag har även alltid tyckt om att skriva. Ord är som små pärlor i ett band som flyter vackert och orden tar aldrig slut. Och inte minst, jag tycker om att väcka tankar, få oss att drömma, glädjas, tänka och förhoppningsvis njuta av ordets gåva med bildernas samspel i kombination med varandra.
Jag kommer att visa lite av mina fotografier men främst ett kollage av min högsta egna tanke på dåtid och nutid från frimärke, kuvert, brevvänner, innerlighet och ytlighet. Hur personliga brev förvandlats till vår egen narcissistiska värld på våra ansikten och oftast också meningslösa bilder som delas utan något filter.
Jag har under en tid funderat på sociala medier. Hur dem utvecklats och vad kanalerna gjort med oss. Hur ofiltrerade vi blivit och hur lätt bilder kopieras och sprids. Vad vi delar och skriver till oftast ytliga vänner i cyberrymden som inte håller oss i handen när vi behöver det.
Många av oss får aldrig ett kärleksfullt handskrivet personligt brev längre. Vi samlar inte på frimärken, vi samlar på likes.
Vårt behov och törst på att synas är så stort att vi istället postar flera inlägg om dagen med våra bilder.
På ett lite annorlunda sätt vill jag dela med mig av min upplevelse.
Vill du komma i kontakt med mig finns jag på:
teri.niemi@hotmail.com
070-99 55 671

 
 
 
 
Post
Instagram